Spaghete cu creveţi
Când ai poftă de fructe de mare, încearcă această reţetă simplă de spaghete cu creveţi.
De ce ai nevoie ca să faci spaghete cu creveţi:
1 pungă creveţi (500 g) 300 g spaghete sare piper 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri ulei 150-200 g pastă de roşii 1 lingură busuioc uscat, mărunţit pătrunjel tăiat
Cum prepari spaghete cu creveţi:
Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Toci ceapa şi usturoiul şi le pui la călit în tigaie în ulei, până se înmoaie. Adaugi creveţii dezgheţati, busuiocul piper, după gust şi pasta de roşii diluată în apa fiartă păstrată. După câteva minute adaugi şi spaghetele, amesteci pentru omogenizare şi opreşti focul. Le serveşti fierbinţi, presărate cu pătrunjel, după gust.