Stufat de miel reţeta originală

stufat de miel 580x400 jpeg

Stufatul de miel este unul din preparatele tradiţionale de Paşti. Bun, gustos, săţios şi mai ales pe placul românilor care ţin cu tot dinadinsul să păstreze tradiţia de sărbători aşa cum se cuvine. Astfel, stufatul de miel este pentru cei care iubesc carnea de miel şi iubesc preparatele originale tradiţionale româneşti.

Iată ce îţi trebuie pentru Stufat de miel reţeta originală:

- 1 kg de carne de miel

- 8-10 legături de ceapă verde

- 8-10 legături de usturoi verde

- 2 linguri de pastă de tomate

- ulei

- 1 lingură de făină

- sare şi piper

- zeamă de lămâie

Cum se prepară Stufat de miel reţeta originală:

Carnea se spală foarte bine în apă rece, după ce se curăţă cât mai frumos de pieliţe. Ceapa şi usturoiul se pun în funcţie de gusturi, câte 8 legături din fiecare sunt bune, cine vrea să pună mai mult, nu strică.

Se lasă la însins apoi 4 linguri de ulei într-o cratiţă sau tigaie, în care se pune carnea de miel, se lasă să se prăjească un pic pe ambele părţi. După aceea, se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert înăbuşit, cel mai bine.

Până fierbe carnea, se curăţă şi se spală bine ceapa şi usturoiul. Se taie bucăţi nu foarte mari, dar nici foarte mici. Pentru că este o cantitate semnificativă, se căleşte în câteva tranşe în puţin ulei încins. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă şi ceapa şi usturoiul, gata călite. Acum, se mai pune o cană peste ele şi se lasă din nou la fiert.

Sosul de tomate, cu făina şi zeama de lămâie se amestecă separat, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se diluează cu puţină apă şi se adaugă la stufatul de miel. După ce s-a pus sosul, se amestecă uşor şi se mai lasă puţin pe foc. Între timp, se pregăteşte cuptorul, care se încinge la 180 de grade.

Compoziţia de miel se transferă într-un vas termorezistent şi se lasă la cuptor până scade sosul la consistenţa dorită. Se serveşte stufatul cald sau fierbinte. Poftă bună!