Sufleu de peşte

2 captura de ecran din 2019 05 30 la 12 06 30 png png

Peştele este foarte sănătos, putând fi pregătit uşor, în multe modalităţi, fie la prânz, fie la cină. Încearcă reţeta de mai jos şi vei avea pe masă un sufleu de peşte foarte gustos.

Ingrediente pentru sufleu de peşte: 

150 g cartofi 300 g peşte file 40 g unt 2 cepe eşalote 4 linguri smântână 3 ouă 1 linguriţă muştar sare piper

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Fierbi cartofii în apă cu puţină sare devin moi. Pui peştele într-o oală, îl acoperi cu apă cu puţină sare şi îl dai în clocot. Reduci flacăra aragazului, acoperi şi mai laşi 3 minute, după care iei vasul de pe foc şi laşi peştele să se răcească în lichidul în care a fiert. Încălzeşti 10 g de unt într-o tigaie, adaugi ceapa şi o căleşti la foc mic 5 minute. Încorporezi smântâna şi iei de pe foc. Încălzeşti cuptorul şi ungi un vas termorezistent cu 10 g de unt.

Scurgi cartofii de apă, îi cureţi de coajă şi îi zdrobeşti. Adaugi restul de unt, sosul de smântână cu ceapa călită, gălbenuşurile şi muştarul. Condimentezi cu piper, după gust. Scurgi peştele şi îl mărunţeşti cu o furculiţă, având grijă să îndepărtezi toate oasele. Îl încorporezi în mixtura de cartofi. Baţi bine albuşurile cu un praf de sare, până se întăresc, apoi le adaugi la amestecul de cartofi şi peşte.

Torni totul în vasul care a fost uns cu unt, nivelând suprafaţa compoziţiei. Bagi tava la cuptor 25

de minute (sau până când sufleul este rumenit). Serveşti mâncarea caldă.