Supă de peşte şi icre
Tradiţia spune că este bine ca în noaptea de Noul An să mănânci peşte. Fie că e vorba de un antreu sau de un fel principal, v-am pregătit câteva reţete cu care să vă desfătaţi de Revelion.
Dificultate mică/Preparare: 40'/6 porţii
Ingrediente:
1 kg de peşte crap (întreg, cu tot cu cap)
300 g icre de peşte
1 ceapă
2 morcovi
1 bucată ţelină
200 g varză de Bruxelles
sare, piper
pătrunjel
zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi, îl eviscerezi, îl speli şi-l pui la fiert în apă cu sare. Îl laşi la foc mic 20 de minute. Între timp, dai morcovii şi ţelina prin răzătoare, iar ceapa o tai cubuleţe. Scoţi peştele din oală şi strecori supa.
Pui legumele la fiert în zeama strecurată. Le laşi pe foc 15 minute, timp în care dezosezi peştele, apoi îl pui în oală, adaugi icrele spălate şi varza de Bruxelles tăiată în patru. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi supa să fiarbă 15 minute. La final, presari pătrunjelul tăiat fin.
Serveşti supa de peşte cu pâine proaspătă şi, dacă vrei, cu zeamă de lămâie.
FOTO: Profimedia