Tartă cu brânză şi smochine proaspete

Fig cake + steps jpeg

Arată atât de bine, nu-i aşa? Şi la gust este la fel de bună!

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru aluat

2 ouă

80 g zahăr

180 g unt

5 g praf de copt

300 g făină

Pentru umplutură

400 g brânză ricotta

1 ou

150 g zahăr pudră

smochine, pentru decor

Cum se prepară tarta

Pentru aluat, baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul rece în cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi cu praful de copt. Combini cele două amestecuri şi pui aluatul la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci brânza ricotta cu oul şi cu zahărul pudră. Aşezi aluatul într-o tavă tartă, inclusiv pe margini, îl înţepi din loc în loc şi torni peste el umplutura de brânză. Coci tarta 40 de minute în cuptorul încins. Când s-a răcit, o decorezi cu smochine proaspete.