Tartă cu dovleac şi mere, o combinaţie irezistibilă
Nu te poţi hotărî dacă se prepari o tartă cu dovleac sau una cu mere? De ce nu una cu ambele?
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
290 g făină
60 g unt
100 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
1 lingură apă
Pentru umplutură
500 g dovleac curăţat
1 kg mere
200 g zahăr
2 ouă
250 g mascarpone
2 linguriţe scorţişoară
Cum se prepară tarta
Coci dovleacul şi merele.
Pentru aluat, amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu făina şi sarea până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi oul, zahărul şi apa. Frămânţi până obţii un aluat neted, moale şi elastic. Îl înveleşti în folie şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, îl înţepi şi-l coci 15 minute la cuptorul încins.
Pentru umplutură, cureţi merele coapte de coajă şi cotor şi le mixezi împreună cu dovleacul copt şi zahărul. Adaugi ouăle şi scorţişoara. La final, încorporezi mascarpone. Torni umplutura peste aluat şi mai coci prăjitura aproximativ 45-50 de minute.