Tartă gustoasă cu spanac şi caşcaval

tarta spanac jpeg

Uşor de preparat, tarta cu spanac are un gust foarte bun şi nu are nevoie de multe ingredient.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 125 g unt 1 gălbenuş sare 50 ml apă rece

Pentru umplutură

300 g spanac

sare

piper

3 ouă

2 linguri smântână

200 g caşcaval tare

Pentru aluat pui făina într-un bol, faci o gropiţă în mijloc şi încorporezi untul, gălbenuşul, sarea şi apa. Rulezi aluatul în folie alimentară şi-l laşi la frigider o oră şi jumătate. Pentru umplutură, speli spanacul şi-l opăreşti în apă clocotită 2-3 minute. Îl scoţi pe o planşetă, îl toci, apoi îl presari cu sare şi piper. Separat, amesteci ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras. Păstrezi puţin caşcaval pentru a-l presăra peste tartă. Pe o planşetă, pui puţină făină şi întinzi aluatul. Îl aşezi într-o tavă tapetată, astfel încât să acoperi şi marginile formei. Îl înţepi cu o furculiţă şi-l acoperi cu umplutura. La final, presari caşcaval ras şi dai la cuptor 20 de minute sau până se rumeneşte.

Sursa http://www.what2cook.com

http://www.what2cook.com