Tort cu fructe

Cake with Pears and Raspberries jpeg

Acest tort cu fructe va fi unul dintre cele mai bune torturi pe care le-ai preparat.

De ce ai nevoie pentru tort cu fructe

Pentru blat: ● 5 ouă ● 250 g zahăr ● 160 g făină Pentru cremă: ● 300 g smântână cremoasă ● 80 g unt ● 150 g zahăr pudră ● 1 linguriţă pudră cacao ● 100 g fulgi de ciocolată ● 3 pere din compot, bine scurse Pentru decor: ● 250 ml frişcă lichidă ● 150 g zahăr ● 150 g zmeură proaspătă ● 100 g fulgi de ciocolată

Cum se prepară tort cu fructe

Pentru blat, baţi ouăle până devin spumoase. Adaugi zahărul treptat şi continui să mixezi. Încorporezi făina cernută, puţin câte puţin, cu o lingură de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 55-60 de minute la 180 °C.

Pentru cremă, baţi untul moale până devine pufos. Adaugi smântâna şi continui să mixezi. La final, pui zahărul pudră şi cacaua. Amesteci uşor şi încorporezi fulgii de ciocolată.

Pentru decor, baţi frişca rece cu zahărul până se întăreşte. Când blatul s-a răcit, îl tai în două. Ungi prima bucată cu cremă, adaugi perele tăiate cubuleţe şi acoperi cu cealaltă felie de blat. Îmbraci tortul în crema de frişcă şi îl decorezi cu fulgi de ciocolată şi cu zmeură proaspătă.