Tort cu mac şi pere
O delicioasă reţetă de tort cu mac şi pere, special pentru momente deosebite din viaţa ta.
Ingrediente pentru tort cu mac şi pere Pentru blat ● 4 ouă ● 100 g zahăr ● 100 g făină ● 130 g mac ● 100 g unt Pentru cremă ● 750 ml lapte ● 200 g unt ● 200 g zahăr ● 2 gălbenuşuri ● 5 linguri făină ● 2 plicuri zahăr vanilat ● 300 g pere din compot scurse Pentru decor ● 1 pară proaspătă ● fistic mărunţit
Cum se prepară tortul cu mac şi pere
Pentru blat, topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă şi, în acelaşi timp, încorporezi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, rând pe rând, şi continui să mixezi. Încorporezi untul topit. Separat, combini făina cu macul. Încorporezi amestecul de ouă în ingredientele solide. Răstorni aluatul obţinut într-o tavă tapetată şi-l coci 35-40 de minute, la 180 °C. După ce este gata, laşi blatul să se răcească în formă 15 minute, apoi îl pui pe un grătar.
Pentru cremă, torni într-o cratiţă laptele, adaugi gălbenuşurile, zahărul tos, zahărul vanilat şi făina. Aşezi compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească 5 minute, apoi încorporezi untul.
Tai blatul în două. Peste prima bucată pui jumătate din cremă. Adaugi perele din compot tăiate bucăţele şi aşezi cealaltă felie de blat. Acoperi tortul cu restul de cremă şi decorezi cu felii de pară proaspătă şi fistic. Dai tortul la frigider 4 ore.