Tort cu mac, suc de portocale şi cremă de brânză

1 captura de ecran din 2019 04 19 la 13 09 23 png png

Bunicile, cele mai grijulii fiinţe, ne răsfaţă copilăria cu arome care ne vor rămâne mereu întipărite în suflet. La Lulu's Cake, gustul copilăriei este mai puternic ca oricând în deserturi realizate artizanal, numai din ingrediente naturale, exact cum se întâmpla odinioară în bucătăria bunicii. Tortul cu mac, suc de portocale şi cremă de brânză este un desert delicios, perfect pentru masa festivă de Paşte.

Ingrediente pentru tort cu mac, suc de portocale şi brânză:

Pentru blat  5 ouă 200 g zahăr 150 g unt 180 g făină 50 g mac 1 lingură praf de copt coaja rasă de la 2 portocale bio 1 praf sare Pentru cremă 500 g cremă de brânză 180 ml smântână lichidă pentru frişcă (minimum 30% grăsime) 150 g zahăr pudră coaja rasă de la 1 portocală bio Pentru sirop 300 ml apă 

50 g zahăr

esenţă de portocale sau 350 ml suc

natural de portocale pasteurizat

Pentru decor

seminţe de mac

coajă confiată de portocale

Mod de preparare tort cu mac, suc de portocale şi cremă de brânză:

Pasul 1: Mixezi untul cu 150 g de zahăr, gălbenuşurile şi coaja de portocale, până devin o cremă fină. Baţi albuşurile spu- mă cu restul de zahăr şi cu sarea, apoi le încorporezi în crema cu gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă.

Combini făina cu macul şi cu praful de copt şi le adaugi în compoziţie. Torni aluatul într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi presărată cu făină, netezindu-l cu o spatulă. Coci în cuptorul preîncălzit, 50 de minute, la 160 °C. Laşi la răcit.

Pasul 2: Faci un sirop din apă, zahăr şi esenţă de portocale. Îl laşi la răcorit. Tai blatul în două şi însiropezi fiecare felie cu siropul obţinut sau, dacă vrei, cu suc natural de portocale pasteurizat.

Pasul 3: Într-un vas, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră şi cu coaja rasă de portocală. Baţi smântâna rece până devine frişcă şi o încorporezi în compoziţia de brânză. Umpli tortul cu jumătate din cremă.

Pasul 4: Îmbraci tortul în crema rămasă. Îl decorezi cu seminţe de mac şi cu coajă confiată de portocale. Dai la rece câteva ore sau chiar peste noapte, înainte de a-l servi.