Tort cu miere şi smochine
Un tort simplu şi exotic în acelaşi timp, glazurat cu o cremă fină de mascarpone şi smochine aromate.
De ce ai nevoie pentru tort cu miere şi smochine
50 g zahăr brun
50 g miere
100 ml ulei
2 ouă
100 ml lapte bătut
coaja de la 1 portocală
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
sare
scorţişoară
200 g mascarpone
100 ml frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 linguri zahăr pudră
5 smochine
Cum se prepară tortul cu miere şi smochine
Mixezi zahărul brun, mierea, uleiul, ouăle, laptele bătut şi coaja de portocală până se omogenizează. Separat, combini făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara. Încorporezi făina în cealaltă compoziţie şi omogenizezi să nu rămână cocoloaşe. Torni compoziţia într-o tavă rotundă de tort, tapetată, şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.
Baţi crema de mascarpone, adaugi frişca, esenţa de vanilie şi la final zahărul pudră. Întinzi crema peste tort, aşezi smochinele tăiate şi, dacă vrei tortul mai dulce, mai poţi turna miere.
Sursa foto http://cookienameddesire.com