Tort cu miere şi smochine

tort cu miere jpeg

Un tort simplu şi exotic în acelaşi timp, glazurat cu o cremă fină de mascarpone şi smochine aromate.

De ce ai nevoie pentru tort cu miere şi smochine

50 g zahăr brun

50 g miere

100 ml ulei

2 ouă

100 ml lapte bătut

coaja de la 1 portocală

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

sare

scorţişoară

200 g mascarpone

100 ml frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 linguri zahăr pudră

5 smochine

Cum se prepară tortul cu miere şi smochine

Mixezi zahărul brun, mierea, uleiul, ouăle, laptele bătut şi coaja de portocală până se omogenizează. Separat, combini făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara. Încorporezi făina în cealaltă compoziţie şi omogenizezi să nu rămână cocoloaşe. Torni compoziţia într-o tavă rotundă de tort, tapetată, şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.

Baţi crema de mascarpone, adaugi frişca, esenţa de vanilie şi la final zahărul pudră. Întinzi crema peste tort, aşezi smochinele tăiate şi, dacă vrei tortul mai dulce, mai poţi turna miere.

Sursa foto http://cookienameddesire.com

http://cookienameddesire.com