Tort cu migdale fără coacere
Se prepară atât de repede, este răcoritor şi delicios. Iată reţeta de tort cu migdale fără coacere.
De ce ai nevoie pentru tort cu migdale
Pentru blat ● 250 g migdale crude ● 100 g unt ● 30 g ciocolată neagră ● 1 praf de sare ● 2 linguriţe zahăr Pentru cremă ● 7 g gelatină ● 2 linguri apă ● 600 g brânză cremoasă ● 125 ml frişcă ● 150 g smântână ● 150 g zahăr Pentru decor ● 150 g fulgi migdale prăjiţi ● ouă de ciocolată ● iarbă din marţipan
Cum se prepară tortul cu migdale
Pentru blat, dai migdalele prin blender până devin făinoase.
Separat, topeşti untul,îl torni peste făina de migdale şi pui amestecul pe foc 7 minute, până devine auriu.
Combini compoziţia fierbinte de migdale cu ciocolata, sarea şi zahărul. Amesteci până se topeşte ciocolata. Aşezi blatul într-o formă rotundă, îl aplatizezi cu o paletă şi îl dai la frigider 30 de minute.
Pentru cremă, înmoi gelatina în 2 linguri de apă şi o laşi deoparte 20 de minute. Mixezi brânza cu smântâna şi cu zahărul. Topeşti gelatina pe baie de aburi, apoi o adaugi în compoziţia de brânză. Separat, baţi frişca lichidă rece şi o încorporezi în amestecul de brânză.
Torni crema peste blatul de migdale şi dai prăjitura din nou la frigider o oră. Decorezi tortul cu fulgi de migdale, iarbă din marţipan şi cu ouă de ciocolată colorată.