Tort cu nuci şi cremă de ciocolată FOTO

Christmas walnut cake + steps jpeg

O cană de ceai cald, un colind în surdină şi o felie de tort cu miros de nuci coapte. Ce poate fi mai bun de atât în vacanţa de Crăciun?

De ce ai nevoie pentru tort cu nuci şi cremă de ciocolată

Pentru blat: 1 pahar făină 200 g zahăr 1 pahar nuci măcinate 4 ouă 1 linguriţă praf de copt Pentru cremă: 600 g ciocolată neagră 600 ml frişcă lichidă Pentru decor: 300 g ciocolată albă 200 ml frişcă lichidă 50 g zahăr nuci

Cum se prepară tortul cu nuci şi cremă de ciocolată

Pas 1

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până obţii o compoziţie albicioasă şi pufoasă. Separat, mixezi albuşurile cu restul de zahăr şi combini cele două compoziţii.

image

Pas 2

În amestecul de ouă adaugi făina cernută, praful de copt şi nucile. Omogenizezi uşor, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 30 de minute, la 180 °C.

image

Pas 3

Pentru crema de ciocolată neagră, pui frişca lichidă pe foc până dă primele semne că începe să fiarbă. Opreşti focul şi adaugi bucăţile de ciocolată. Laşi ciocolata să se topească, fără să amesteci, 5 minute. Ulterior, începi să baţi energic cu un tel. După ce s-a răcit, o dai la congelator o oră, apoi o mixezi până obţii o cremă. Atenţie! Dacă mixezi prea mult, rişti să se taie! În cazul în care s-a întâmplat acest lucru, încălzeşti crema pe baie de aburi, apoi o răceşti la congelator şi o baţi din nou. Împarţi blatul de tort în două. Ungi prima bucată de blat cu crema de ciocolată neagră, acoperi cu cealaltă bucată şi îmbraci tortul în restul de cremă.

image

Pas 4

Topeşti ciocolata albă. Baţi frişca lichidă rece cu zahărul. Decorezi tortul cu ciocolată albă topită, cremă de frişcă şi nuci.

image