Tort cu pişcoturi

Cake Malakov jpeg

Serveşte invitaţii cu acest tort cu pişcoturi şi cremă de ciocolată şi toată lumea îţi va mai cere o felie.

De ce ai nevoie pentru tort cu pişcoturi

Pentru blat:  120 g făină  6 ouă  100 g zahăr Pentru crema de frişcă:  400 ml smântână lichidă pentru frişcă 100 g zahăr pudră Pentru crema de ciocolată: 250 g ciocolată neagră  250 ml smântână lichidă 200 g pişcoturi  300 ml cafea fiartă  fulgi de migdale, după gust

Cum se prepară tortul cu pişcoturi

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, 3-4 minute. Adaugi făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă. Separat, mixezi albuşurile cu restul de zahăr. Combini cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm. Coci blatul 45-50 de minute, la 170 °C. Când este gata, îl laşi să se răcească, apoi îl tai în două.

Pentru crema de frişcă, baţi smântâna rece cu zahărul până obţii o cremă pufoasă. Pentru crema de ciocolată, pui smântâna lichidă pe foc până dă primele semne că începe să fiarbă. Adaugi ciocolata şi o laşi să se topească. După ce amestecul s-a răcorit, îl pui la congelator 30-40 de minute. Ulterior, baţi crema până se îngroaşă.

Peste primul blat de tort aşezi pişcoturile trecute prin cafea. Printre straturile de pişcoturi pui crema de ciocolată. Acoperi cu cealaltă bucată de blat şi înveleşti tortul în crema de frişcă, apoi presari fulgi de migdale şi îl decorezi după imaginaţie.