Tort de biscuiţi fără coacere

Unbaked Hearts jpeg

Va fi unul dintre cele mai bune torturi pe care le-ai gustat vreodată.

De ce ai nevoie pentru tort de biscuiţi

Pentru blat ● 1 kg biscuiţi ● 250 g unt ● 300 g zahăr ● 100 g cacao ● 10 g nuci măcinate ● 450 ml apă caldă Pentru cremă ● 1 kg mascarpone ● 500 ml frişcă lichidă ● 2 linguri nes ● 200 g zahăr ● 2 plicuri gelatină ● 2 linguri cafea fiartă ● 1 păstaie vanilie ● 250 g căpşuni proaspete Pentru decor ● fulgi de migdale ● căpşuni proaspete

Cum se prepară tortul de biscuiţi

Pentru cremă, dizolvi nesul în cafea. Mixezi frişca lichidă rece cu crema mascarpone, miezul de la păstaia de vanilie, zahărul şi nesul dizolvat în cafea. La final, adaugi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Vei obţine o cremă pufoasă pe care o împarţi în două boluri, iar într-unul adaugi căpşunile tăiate cubuleţe.

Pentru blat, dai prin blender biscuiţii apoi îi amesteci cu nucile măcinate. Separat, combini pudra de cacao cu zahărul şi cu apa. Pui amestecul pe foc şi, când începe să fiarbă, adaugi untul tăiat cubuleţe. Ţii compoziţia 10 minute, la foc mic, amestecând continuu, apoi o torni răcită peste amestecul de biscuiţi cu nuci.

Într-o tavă cu pereţii detaşabili aşezi jumătate din compoziţia de biscuiţi. Aplatizezi bine cu o lingură, apoi răstorni crema amestecată cu căpşuni. Dai la frigider 30 de minute. Ulterior, pui restul de biscuiţi şi îmbraci tortul în cremă. Îl decorezi după imaginaţie cu fulgi de migdale şi bucăţi de căpşuni proaspete. Dai tortul la frigider peste noapte.