Tort diplomat cu pere
O reţetă sofisticată, dar uşor de preparat în acelaşi timp, tort diplomat cu pere.
Ai nevoie de
Pentru blat 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 2 linguri ulei sare coajă rasă de portocală
6 ouă
7 linguri zahăr
200 ml lapte
3 plicuri gelatină
400 ml frişcă lichidă
2 pere
Cum se prepară
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu un praf de sare. Baţi albuşurile şi, când s-au legat, adaugi zahărul şi mixezi încontinuu. Încorporezi gălbenuşurile, făina şi coaja rasă de portocală.
Amesteci până obţii un aluat omogen pe care îl pui într-o tavă cu fund detaşabil, tapetată în prealabil. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii.
Descojeşti perele, le tai în 4 şi pui feliile în mijlocul blatului. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic. Amesteci până se îngroaşă. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, o încorporezi în cremă şi laşi la răcit.
Baţi albuşurile spumă tare şi le înglobezi în cremă. Mixezi frişca până se întăreşte şi o adaugi în compoziţie. Torni crema peste blat, nivelezi şi laşi la frigider câteva ore. În momentul servirii, ornezi după preferinţă.