Trei reţete cu miel de Paşte. Cum faci cea mai aromată şi fragedă friptură de miel

4 captura de ecran din 2019 04 25 la 16 57 08 png png

Îţi prezentăm trei reţete delicioase pentru friptura din ziua de Paşte. Pentru ca mielul să fie fraged, îţi recomandăm să îl laşi în cuptor la foc mic de tot până a doua zi dimineaţa. Vei avea astfel o friptură delicioasă pe care să o pui invitaţilor pe masă. Alături de câteva garnituri simple şi rapide, precum cartofi gratinaţi, fasole verde cu usturoi sau morcovi caramelizaţi la cuptor, masa ta va fi ideală.

Friptură de miel cu cimbru şi rozmarin la cuptor

friptura de miel la cuptor jpg jpeg

Friptură de miel la cuptor - Ingrediente

1 pulpă de miel


sare, după gust


piper, după gust


câteva fire de usturoi verde, după preferinţă


1 lingură tarhon


1 lingură cimbru

1 lingură rozmarin


1 lingură unt topit


apă

vin alb

Friptură de miel la cuptor - Mod de preparare

Speli pulpa de miel, o sărezi şi o piperezi şi o laşi deoparte, la rece, 30 de minute. Toci cele câteva fire de usturoi verde cu frunze cu tot. Aşezi pulpa într-o tavă adâncă, cu câteva linguri de apă sau chiar un pahar, un pahar de vin alb, o ungi cu untul topit şi presari tarhonul, cimbrul, rozmarinul şi usturoiul tocat. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil. Stropeşti pulpa de miel din când în când cu zeama din tavă, până se rumeneşte. Dacă vrei, serveşti cu cartofi sau morcovi la cuptor şi o salată verde.

Coaste de miel fragede

De ce ai nevoie pentru coaste de miel fragede

1, 2 kg coaste de miel, curăţate

rozmarin

4 căţei de usturoi

cimbru

coaja de la ½ de lămâie

sare

piper

2 linguri ulei

1 lămâie

1 căpăţână de usturoi, tăiate în jumătate

Cum se prepară coastele de miel

Scoţi coastele din frigider cu o oră înainte să le prepari. Zdrobeşti în  cimbrul cu rozmarinul, adaugi coaja de lămâie, cei 2 căţei de usturoi, sare, piper şi uleiul. Omogenizezi şi freci coastele de miel cu acest amestec.

Le laşi cel puţin 30 de minute să pătrundă aromele în carne. Le pui într-o tavă tapetată, adaugi căpăţâna de usturoi, le acoperi cu folie şi le dai la cuptor 3-4 ore, apoi îndepărtezi folia şi laşi coastele să se rumenească. Poţi adăuga în tavă şi legume, după gust.

Friptură de miel în crustă de parmezan

Miel în crustă de parmezan cu salată -Ingrediente

2 x 600 g coaste de miel


60 g pesmet japonez (numit şi panko)


25 g parmezan ras


2 linguri frunze de oregano


2 linguri muştar de Dijon


200 g roşii mici


2 buchete mici de broccoli


400 g fasole albă la conservă, spălată şi scursă


40 g migdale prăjite


2 linguri zeamă de lămâie


pâine albă feliată, pentru servire


sare


piper

Miel în crustă de parmezan cu salată - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Ungi o tavă potrivită cu puţin ulei.

Încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie, la foc mare. Prăjeşti carnea de miel, cu partea cu grăsimea în jos, 5 minute, până se rumeneşte. O întorci şi o mai ţii 3 minute sau până capătă o culoare frumoasă. O scoţi pe un tocător.

Amesteci pesmetul, parmezanul, oregano şi 1 lingură de ulei într-un blender, până sunt bine mărunţite. Cu un cuţit, întinzi muştarul peste carnea de miel. Cu mâinile, apeşi compoziţia de parmezan peste muştar, ca să acoperi bine carnea într-o crustă. Aşezi coastele de miel în tava de copt pregătită şi le dai 10 minute la cuptor. Adaugi roşiile întregi în tavă şi mai ţii 10 minute la cuptor sau până când carnea de miel este pătrunsă, iar coaja roşiilor începe să se crape. Scoţi coastele pe un platou şi le acoperi cu folie de aluminiu. Le dai deoparte 5 minute.

Fierbi broccoli într-o cratiţă cu apă clocotită 3 minute sau până se înmoaie. Scoţi leguma, o treci pe sub un jet de apă rece şi o scurgi. Amesteci broccoli cu fasolea scursă, cu migdalele, zeama de lămâie, roşiile coapte şi restul de ulei într-un bol încăpător. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Cu un cuţit ascuţit, tai fiecare bucată de miel ca să desfaci coastele. Împarţi salata de broccoli în farfurii. Aşezi peste ea coastele tăiate de miel şi serveşti cu pâine proaspătă.