Dacă ai o afecţiune care te împiedică să consumi zahăr sau dacă doar eşti la dietă, un desert fără zahăr e cel mai indicat. Noi îţi garantăm că e şi savuros.

Ingrediente

  • 150 g cremă de brânză
  • 8 g gelatină
  • 150 g brânză mascarpone
  • 10 g îndulcitor
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 lingură nes
  • 1 esenţă de vanilie
  • cacao, pentru decor

Mod de preparare 

Mixezi cele două tipuri de brânză cu îndulcitorul şi esenţa de vanilie, până obţii o compoziţie cremoasă. Pui nesul în 50 ml de smântână şi amesteci. După ce s-a omogenizat, îl adaugi în cremă. Baţi restul de smântână rece până se întăreşte şi o încorporezi, cu o paletă, în cremă. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o omogenizezi în crema de nes. O torni în forme individuale şi o dai la frigider câteva ore. Decorezi cu pudră de cacao.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Chec cu suc de portocale: reţetă fără zahăr.

Loading...