Dacă ai o afecţiune care te împiedică să consumi zahăr sau dacă doar eşti la dietă, un desert fără zahăr e cel mai indicat. Noi îţi garantăm că e şi delicios.
 
Ingrediente
  • 250 g făină
  • 75 g îndulcitor natural
  • 50 ml suc de portocale
  • 6 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • ½ tabletă ciocolată amăruie fără zahăr
Pentru decor
  • 150 g ciocolată amăruie topită, fără zahăr
Baţi albuşurile spumă cu sarea şi încorporezi, în ploaie, îndulcitorul natural. Mixezi până obţii o compoziţie ca de bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul până când  mestecul capătă consistenţa maionezei, apoi torni, în fir subţire, în albuşuri, sucul de portocale, în câteva tranşe, amestecând după fiecare. Combini făina cu praful de copt şi o omogenizezi în compoziţie, alternativ cu gălbenuşurile. Ai grijă să nu aibă cocoloaşe.
 
Rupi ciocolata fără zahăr bucăţele şi le adaugi în aluat, apoi îl răstorni într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit în tavă, apoi îl aşezi pe un grătar. Torni peste el ciocolata fără zahăr, topită şi răcorită.
 
Citeşte şi:
 
FOTO: Profimedia
Loading...