Rădăcinile de napi sunt bogate în sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, C, zinc, mangan, siliciu, ceea ce face ca utilizarea acestui ingredient în bucătărie să fie extrem de benefică pentru sănătate. Napii pot fi gătiţi în diverse forme, iar astăzi recomandăm o reţetă cu carne tocată şi ceapă. Încearcă napi umpluţi!

Ingrediente

  • 8 napi mici
  • 400 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 200 ml supă de legume
  • pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

1 Cureţi napii de coajă, le tai un căpăcel, apoi le scoţi miezul, cu o linguriţă. Păstrezi miezul şi îl toci.

2 Cureţi ceapa, o mărunţeşti, apoi o pui la călit în ulei, până devine translucidă. Adaugi carnea tocată şi miezul de napi, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi vasul pe foc până ce scade zeama.

3 Când amestecul s-a răcorit, umpli napii, îi pui într-o tavă cu pereţi înalţi, torni supa şi îi dai la cuptor, la foc mediu, până ce se înmoaie şi furculiţa intră uşor în ei.

4 Îi ornezi cu frunze de pătrunjel.

Poftă bună! 
 

Loading...