Negresă cu cremă de brânză - Reţeta fără zahăr

negresa jpeg

Deosebit de savuroase, negresele sunt ideale dacă vrei să elimini zahărul din dieta ta.

Negresă cu cremă de brânză - Ingrediente

Pentru blat

4 linguri făină 100 g unt moale 3 linguri cacao 50 g îndulcitor natural 150 g ciocolată cu lapte 4 ouă 1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă

100 ml smântână pentru frişcă

400 g mascarpone

îndulcitor natural, după gust

1 plic gelatină

Pentru decor

căpşuni

ciocolată cu lapte, topită

Negresă cu cremă de brânză - Preparare

Amesteci făina cu praful de copt şi cacaua. Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi împreună cu untul, dai deoparte, adaugi îndulcitorul natural şi mixezi până obţii o compoziţie pufoasă.

Încorporezi ouăle, apoi presari făina. Torni aluatul într-o formă tapetată şi o dai la cuptorul încălzit până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, baţi smântâna rece până devine frişcă. Separat, freci brânza şi o încorporezi în frişcă împreună cu îndulcitorul natural. Prepari gelatina conform instrucţiunilor şi o omogenizezi în cremă, apoi o întinzi peste blat. Decorezi prăjitura cu ciocolata cu lapte topită şi cu feliuţe de căpşuni.

Foto: Profimedia