Omletă de tofu

1 omleta jpg jpeg

Ce zici de un mic dejun savuros, cu numeroase proprietăţi nutriţionale şi numai bun de servit în ultimele zile de post? Îţi recomandăm această reţetă de post, omletă de tofu, care e gata rapid şi te vei bucura de gustul delicios, totul asezonat cu frunze de ceapă verde.

Ingrediente

  •  1 cutie tofu în saramură
  •  frunze ceapă verde
  • 50 ml lapte de soia
  •  ½ ardei gras roşu
  • ½ ardei iute
  •  1 ceapă uscată
  •  1-2 linguri ulei
  •  piper, după gust
  •  ½ linguriţă turmeric
  •  ½ linguriţă curry

Mod de preparare

1 Scurgi bine brânza tofu, apoi o tamponezi cu şerveţele, o zdrobeşti cu furculiţa şi o amesteci cu turmericul, cu curry şi cu piperul.

2 Încingi uleiul, pui la călit ceapa albă, tăiată mărunt şi, când devine sticloasă, adaugi ardeii tăiaţi şi curăţaţi de seminţe şi de nervuri. Ţii câteva minute, răstorni tofu, amesteci să se combine aromele şi, după 2 minute, torni laptele, în fir subţire. Amesteci şi vei vedea că începe să semene cu o omletă. Acoperi cu un capac, dai focul mic şi mai ţii încă 5 minute, apoi o pui deoparte. O serveşti decorată cu frunzele de ceapă verde tăiate.