Orez brazilian
Orezul alb este o garnitură care este pe placul tuturor în Brazilia. Aşa că îţi prezentăm o reţetă foarte simplă de orez brazilian. Unele persoane călesc în ulei ceapa tocată şi usturoiul, înainte de a adăuga apă. Secretul este să nu laşi orezul să se fiarbă prea tare, deoarece preparatul ar trebui să iasă uşor afânat şi pufos şi să nu fie lipicios.
Orez brazilian - Ingrediente
380 g orez alb, cu bobul lung 2 cepe mici, tocate 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 litru apă fierbinte
Orez brazilian - Mod de preparare
Pui orezul într-o strecurătoare şi îl clăteşti bine cu apă rece, de câteva ori, apoi îl lsşi deoparte. Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Căleşti ceapa aproximativ 1 minut. Adaugi usturoiul tocat şi căleşti până se rumeneşte. Adaugi orezul şi sarea şi căleşti în tigaie, amestecând până cînd orezul începe să capete o culoare maronie. Torni apa fierbinte peste şi amesteci. Reduci flacăra, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă la foc mic până când apa a fost absorbită de celelalte ingrediente, aproximativ 20-25 de minute. Serveşti acest orez brazilian ca garnitură, cât este cald încă.
Timp total: 45 de minute
Sursa: allrecipes.com.