Orez mexican aromat şi condimentat

1 restaurant style mexican rice image jpg jpeg

Dacă-ţi place să mănânci condimentat, ai aici o reţetă interesantă pentru o garnitură sau cină uşoară.

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

1 cană (250 g) orez basmati

1 lingură ulei

1/2 cană (110 g) ceapă tocată

1 ardei iute, tocat

2 căţei mari de usturoi, tocaţi

1/2 cană (110 g) ardei gras tocat

2 linguriţe pudră de chili

1 linguriţă boia

1 linguriţă chimen măcinat

1/4 linguriţă piper

1 linguriţă pastă de tomate

2 căni (500 ml) supă de legume, sau apă

1/2 linguriţă oregano

2 linguriţe coriandru proaspăt, tocat, opţional

Mod de preparare

Spală şi apoi ţine la înmuiat orezul în apă 20 minute. Într-o tigaie mare sau cratiţă încinge uleiul la foc mediu-mare. Redu focul la mediu şi pune ceapa la călit până se înmoaie. Adaugă ardeiul iute, usturoiul şi ardeiul gras şi căleşte-le 2-3 minute. Adaugă pudra de chili, boiaua, chimenul, piperul în tigaie.

Apoi pune pasta de tomate şi orezul bine scurs de apă. Căleşte 2-3 minute. Adaugă supa şi oregano, sărează după gust. Lasă să dea un clocot, apoi fă focul mic şi acoperă, să fiarbă timp de 15-20 minute. Ia orezul de pe foc şi vântură-l cu o furculiţă. Ornează cu frunze de coriandru proaspăt şi serveşte.

Sursa: https://www.foodfanatic.com