Orez prăjit cu bacon şi ou

Orez prăjit cu bacon şi ou jpeg

Iubeşti orezul în combinaţii inedite? Atunci avem pentru tine o reţetă uşoară de care te vei îndrăgosti: orez prăjit cu bacon şi ou.

Orez prăjit cu bacon şi ou

Ingrediente 4 porţii

  • 3 ouă mari
  • 225 g bacon
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 kg orez, fiert
  • sare după gust
  • piper negru, după gust
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri sos de soia

Topping

  • ceapă verde, tocată

Paste rigatoni la cană

Mod de preparare

Bateţi ouăle într-un bol şi adăugaţi un pic de sare până când sunt amestecate bine.

Tăiaţi baconul în bucăţi de 2-3 cm şi tăiaţi fin ceapa.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie wok sau antiaderentă, la foc mediu, şi se adaugă ouăle bătute. Amestecaţi uşor ouăle; când sunt aproape gata, scoateţi-le din wok şi lăsaţi-le deoparte.

Adăugaţi baconul în wok şi lăsaţi-l să prăjească şi să devină crocant. După ce e gătit, scoateţi-l şi daţi-l deoparte, împreună cu ouăle jumări.

Adăugaţi ceapa tăiată cubulete în wok şi amestecaţi până devine translucidă. Adăugaţi orezul fiert (asiguraţi-vă că este pufos şi răcit) şi amestecaţi timp de 2-5 minute. Folosiţi spatula pentru a rupe orice cocoloş.

Adăugaţi sarea, piperul, zahărul şi sosul de soia. Se agită încă un minut.

Odată ce aburul iese din orez şi se încălzeşte complet, adăugaţi ouăle jumări şi baconul gătit.

Se presară cu ceapă verde, după preferinţe. Poftă bună!

Cum faci cafea vietnameză

Sursa