Orez spaniol. Reţeta simplă

orez jpeg

Amatorii preparatelor picante cu siguranţă vor fi încântaţi să guste din reţeta de orez spaniol. Îl poţi servi alături de o salată de crudităţi.

De ce ai nevoie pentru orez spaniol

6 felii bacon

1 ceapă

1 ardei verde

1 căţel de usturoi

300 g roşii pasate

200 g orez cu bob lung

500 ml apă

1 lingură zahăr brun

1 linguriţă sos Worcestershire

sare

1 linguriţă boia de ardei iute

1 linguriţă piper

chimen, după gust

pătrunjel

Cum se prepară orezul spaniol

Găteşti feliile de bacon până când devin crocante, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Păstrezi 2 linguri din grăsimea lăsată de bacon şi arunci restul. Pui în grăsime ceapa tocată, ardeiul tăiat cubuleţe şi sotezi până când se înmoaie. Adaugi roşiile pasate, usturoiul tocat, apa, orezul, zahărul, sosul, sarea, pudra de ardei, piperul şi, dacă vrei, chimenul. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă 30-40 de minute.

Serveşti cu pătrunjel tocat presărat pe deasupra şi bacon sfărâmat.

Sursa http://www.savingdessert.com

http://www.savingdessert.com