Ingrediente: 6 ouă fierte, 1 lingură de unt,  sare, piper,  3-4 linguriţe de muştar,  1 lingură zeamă de lămâie
Pentru decor: 4 linguri smântână grasă,  frunze de pătrunjel verde,  frunze de salată verde,  3-4 roşii

Dificultate: mică
Timp de preparare: 30 min
Nr. porţii: 3

Mod de preparare

Cureţi ouăle fierte, le tai în două şi scoţi gălbenuşurile. Zdrobeşti gălbenuşurile cu furculiţa, adaugi untul şi muştarul şi amesteci bine compoziţia. Potriveşti de sare şi piper, adaugi zeama de lămâie şi umpli jumătăţile de albuş cu acest amestec.

Ornezi, folosind un şpriţ
, fiecare jumătate de ou cu o floricică de smântână. La final, aşezi deasupra umpluturii câte o frunzuliţă de pătrunjel.

Speli frunzele de salată verde
, le scurgi bine de apă şi le pui pe un platou. Speli roşiile şi le tai feliuţe. Aşezi ouăle umplute pe frunzele de salată verde şi pui lângă acestea feliuţele de roşii. Sunt foarte săţioase şi le poţi servi drept gustare sau ca antreu, la masa de Paşte.

Loading...