Papanaşi cu sos de vişine

papanasi cu visine jpeg

Mulţumim lui Daniel Albert Bertoni din Focşani, judeţul Vrancea pentru această reţetă.

Ingrediente ( pentru 6 porţii - 12 bucăţi) 700 gr brânză dulce de vaci 350 gr făină 3 ouă 120 gr zahar pudră vanilat coaja rasă de la 2 lămâi/portocale 2 fiole esenţă de vanilie 5 gr bicarbonat de sodiu

Preparare

- din toate ingredientele se va frământa un aluat de consistenţă moale, compactă şi cu tentă uşor lipicioasă. Se lasă să se odihneasca în frigider, pentru 30 de minute.

- cu mâinile pudrate cu făină, se modeleaza papanaşii care vor fi prăjiţi în baie de ulei, dupa ce acesta se va fi încins, la foc mediu.

- papanaşii vor fi scoşi pe hartie absorbantă, pentru a se scurge excesul de ulei, apoi se pot servi cu smântână şi dulceaţă de vişine, mure, cireşe amare, zmeură.