Mulţumim lui Daniel Albert Bertoni din Focşani, judeţul Vrancea pentru această reţetă.

Ingrediente ( pentru 6 porţii - 12 bucăţi)
700 gr brânză dulce de vaci
350 gr făină
3 ouă
120 gr zahar pudră vanilat
coaja rasă de la 2 lămâi/portocale
2 fiole esenţă de vanilie
5 gr bicarbonat de sodiu

Preparare

- din toate ingredientele se va frământa un aluat de consistenţă moale, compactă şi cu tentă uşor lipicioasă. Se lasă să se odihneasca în frigider, pentru 30 de minute.
- cu mâinile pudrate cu făină, se modeleaza papanaşii care vor fi prăjiţi în baie de ulei, dupa ce acesta se va fi încins, la foc mediu.
- papanaşii vor fi scoşi pe hartie absorbantă, pentru a se scurge excesul de ulei, apoi se pot servi cu smântână şi dulceaţă de vişine, mure, cireşe amare, zmeură.

Loading...