Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert rapid, dar bun de să te lingi pe degete? Nimic mai simplu, încearcă reţeta următoare!

 

Ingrediente

Pentru blat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • 100 g făină
  • 1 esenţă de rom

Pentru umplutură:

  • 6 mere
  • scorţişoară pudră, după gust
  • 500 g frişcă bătută
  • 150 ml sos caramel

Mod de preparare 

Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi ouăle, unul câte unul, esenţa de rom, cacaua şi făina. Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai blatul la cuptor, la 180 °C, până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit. Între timp, cureţi merele de coajă, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele şi le tai felii. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le pudrezi cu scorţişoară. Le dai la cuptor, la 160 °C, până intră furculiţa cu uşurinţă în ele, apoi le laşi la răcit. Tai blatul în bucăţi mici. Pui în pahare cu poşul un strat de frişcă, unul de blat, 1-2 felii de mere şi torni sos caramel, aşezi din nou un strat de frişcă, blat, mere şi sos caramel, deasupra fiind un strat de frişcă. Decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Smochine în ciocolată

Loading...