Parizer pane pe ziar: reţetă Kaiamo

2 img 0018 jpg jpeg

Mâncarea bună trezeşte întotdeauna mai mult decât simţurile fizice. Mâncarea bună aduce nostalgie şi hrăneşte amintiri. Această reţetă de parizer pane, propusă de tânărul chef Radu Ionescu, de la restaurantul Kaiamo din Bucureşti, vă va purta într-o călătorie gastronomică peste timp, cu gusturi care nu se pot uita.

  • Porții: 4
  • Timp total: 15 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 5 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru)

2 ouă bătute

50 g făină (granulaţie 550)

50 g pesmet

ulei, pentru prăjit

sare

Mod de preparare

Treci fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjeşti în baie de ulei 3-4 minute, până când pesmetul devine auriu şi crocant.

Scurgi excesul de grăsime pe un şerveţel de hârtie, adaugi un praf de sare peste parizer, cât e fierbinte.

Serveşti imediat, alături de piure de cartofi şi castraveciori muraţi. 

FOTO: Sever Gheroghe