Paste cu ciuperci şi dovleac

1 paste cu dovleac si ciuperci jpg jpeg

Toamna este sezonul dovleacului, iar dacă te-ai plictisit de plăcinta cu dovleac clasică ori de supa cremă de dovleac îţi propunem o reţetă inedită, şi anume paste cu ciuperci şi dovleac.

Uşor de gătit şi extrem de delicioasă, această reţetă de paste cu ciuperci şi dovleac este perfectă pentru prânz, dar nu numai.

Ingrediente necesare pentru paste cu ciuperci şi dolveac

- 350 de grame de paste preferate(penne ori spaghetti) - 600 de grame de dovleac plăcintar tăiat cubuleţe - 300 de grame de ciuperci feliate - două linguri de parmezan ras - patru-cinci frunze de salvie - patru căţei de usturoi - două linguri de ulei de măsline extra-virgin - sare şi piper, după gust.

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o tigaie întinsă şi căleşte la foc mediu cubuleţele de dovleac, cu usturoi şi salvie, până când se rumenesc bine.

Când au căpătat culoarea maronie, adaugă o jumătate de ceaşcă de apă şi lasă totul la foc mare timp de 15 minute. Când apa s-a evaporat, adaugă ciupercile tăiate felii şi aşteaptă să se caramelizeze timp de cinci minute.

Între timp, fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-le mai apoi şi toarnă-le peste amestecul cu dovleac. Amestecă totul cu parmezan, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Serveşte-le cu parmezan ras.

Poftă bună!