O reţetă de paste pe care dacă încă n-ai încercat-o, cu siguranţă este timpul. Ton picant, asezonat cu fileuri de anşoa, sos de paste, măsline kalamata şi condimente delicioase, în frunte cu fulgii de chilli, toate aceste ingrediente fac din pastele cu ton picant la cuptor un adevărat răsfăţ.

Ingrediente pentru paste cu ton picant la cuptor:

300 g paste cannelloni
2 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi pisaţi
4 fileuri de anşoa tocate mărunt
500 g sos roşu de paste
75 g măsline kalamata tăiate în jumate
2 linguri oregano proaspăt tocat
1/2 linguriţă de fulgi de chilli
425 g ton în ulei, bucăţi
25 g mozarella răzuită
20 g parmezan ras
1 lingură capere

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 220 de grade. Găteşte pastele într-o oală mare cu apă şi sare până se înmoaie, scurge-le şi păstrează 1 cană din apa în care au fiert.
Între timp, încinge ulei într-o tigaie, găteşte usturoiul pisat şi fileurile de anşoa. Adaugă sosul, măslinele, oregano, caperele şi fulgii de chilli, fără capac, pentru cam 5 minute.

Asezonează după gust. Adaugă tonul şi ceaşca de apă în care au fiert pastele.
Pune tot amestecul într-o tavă, adaugă brânza mozarella şi parmezanul şi pune la cuptor pentru cam 15 minute, sau până devine aurie la suprafaţa. Serveşte cu frunze proaspete de oregano. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/spicy-tuna-pasta-bake-4433

Loading...