Dacă iubeşti gustul picant, atunci vei adora această reţetă de penne arrabbiata cu frunze de busuioc. Combinaţia de ingrediente va oferi pastelor un gust desăvârşit, iar aroma de busuioc verde îţi va rămâne timp îndelungat. Reţeta se completează perfect cu un pahar de vin alb.

Ingrediente Penne arrabbiata cu frunze de busuioc

  • 400 g penne
  • 4 felii prosciutto cotto
  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • 400 g roşii tăiate cuburi din conservă
  • frunze de busuioc
  • 2 ardei iuţi
  • 50 g parmezan
  • sare şi piper
  • zahăr
  • ulei de măsline

Mod de preparare Penne arrabbiata cu frunze de busuioc

Pune pastele la fiert într-o oala în care ai pus la clocotit apă cu sare şi lasă-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Este recomandat ca reţeta să fie preparată cu paste fierte al dente. 

Taie felii prosciutto, iar măslinele şi ardeiul iute rondele. Ai grijă să scoţi seminţele de la ardei. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. 

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline şi se călesc toate ingredientele la foc mic. Când ceapa este rumenă, se adaugă roşiile din conservă, se complează cu bulion şi se adaugă puţin zahăr. Apoi, se condimentează cu sare şi piper după gust. În funcţie de preferinţe, poţi adăuga oregano. 

După ce sosul fierbe, se adaugă pastele fierte, se amestecă bine şi se servesc cu parmezan ras şi frunze de busuioc. 

Poftă bună! 

Loading...