Încearcă şi tu preparatul pe bază de peşte în stil londonez, aşa cum se serveşte în pieţele cu profil gastronomic din capitala Regatului Unit, cum ar fi Camden Town.

 

 

Ingrediente

4 bucaţi de cod file

4 cartofi mari

2 linguri ulei

2 linguri mărar  

1 castravete murat

250 g smântână

250 g pesmet 

1 linguriţă usturoi pudră 

2 albuşuri 

1 sfert lămâie proaspătă

sare, după gust

piper, după gust

 

 

 

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. 

Într-un castron, amesteci piperul, smântâna, castravetele tăiat cuburi şi mărarul tocat. Dai la frigider până la servire. 

Tai cartofii wedges, îi presari cu sare şi puţin ulei, îi pui într-o tava în cuptorul încins şi îi laşi până se rumenesc. 

Într-un vas amesteci pesmetul cu pudra de usturoi, sare şi piper, după gust. 

Baţi cele două albuşuri şi treci feliile de cod pe rând prin albuş şi apoi prin amestecul de pesmet. Le pui într-o tavă şi le coci aproximativ 20 de minute, la foc mediu. 

Aranjezi cartofii şi peştele pe o farfurie, alături de sos.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Încearcă şi alte preparate pe bază de peşte dând click pe fotografii. 

 

Sufleu de peşte

Reţeta #1: Sufleu peşte 

 

Peşte alb cu ciuperci şi roşii

Reţeta #2: Peşte alb cu ciuperci şi roşii

 

Crochete de peşte umplute

Reţeta #3: Crochete de peşte umplute


 

 

 

 

Loading...