Această reţetă are o garnitură gustoasă, alcătuită din sos pesto, mazăre, cartofi şi seminţe de pin. Sosul pesto scoate la iveală aromele verdeţurilor, iar mazărea aduce un plus de savoare primăvăratică. Stropit cu puţină zeamă de lămâie, acest piept de pui este perfecţiunea în farfurie.

Piept de pui cu salată de cartofi şi mazăre - Ingrediente

350 g piept de pui
30 g seminţe de pin
1 lămâie
2 cepe verzi
sare, după gust
piper, după gust
2 linguri sos pesto
350 g cartofi albi
115 g mazăre
1 linguriţă ulei

Cum se prepară pieptul de pui cu salată de cartofi şi mazăre

Speli şi usuci cartofii. Îi tai cubuleţe. Îi pui într-o oală cu o cantitate generoasă de sare şi suficientă apă, cât să îi acopere. Dai în clocot şi îi fierbi până se înmoaie, 10-12 minute. Adaugi mazărea şi continui să fierbi încă 2-3 minute, până se înmoaie şi boabele, şi cartofii.

Tai pieptul de pui, dar nu îl feliezi, ci îl crestezi ca să obţii o felie mare. O acoperi cu folie alimentară şi o baţi cu un ciocan de şniţele. Condimentezi carnea cu sare şi piper. Repeţi procedura cu celălalt piept de pui.


Încingi o tigaie la foc mic spre mediu, adaugi seminţele de pin şi le prăjeşti, amestecând des, până se rumenesc, 2-3 minute. Le scoţi din tigaie şi le dai deoparte.


Încingi ulei în aceeaşi tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi pieptul de pui şi îl prăjeşti până se rumeneşte, iar carnea nu mai este roz în centru, 3-4 minute, pe fiecare parte. Scoţi din tigaie şi dai deoparte.


Cureţi, speli şi tai ceapa verde. Tai lămâia în jumătăţi. Într-un bol, amesteci mazărea, cartofii, ceapa tocată şi seminţele de pin, 2 linguri de sos pesto şi zeamă de lămâie, după gust. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.


Tai pieptul de pui feliuţe. Împarţi salata de cartofi pe farfurii şi aşezi carnea. Stropeşti legumele cu zeamă de lămâie şi dacă doreşti, mai pui sos pesto.


Sursa+foto: www.hellofresh.com

Loading...