Piftie de porc

piftie jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!

Dificultate medie/Preparare: 4 h/5 platouri

Ingrediente:

3 bucăţi rasol de porc

4 picioare de porc

1 ureche de porc

4 litri apă

1 dovlecel

2 morcovi

1 ceapă

1 păstârnac

1 căpăţână usturoi

½ lingură boabe piper negru

sare, după gust

Mod de preparare:

Speli bine toată carnea de porc şi o pui la fiert în apă. Spumezi de câte ori e nevoie. Adaugi legumele şi le scoţi când sunt fierte. Condimentezi cu usturoiul pisat şi cu sarea. Carnea va trebui să fiarbă în continuare 2-3 ore, până când se desprinde de pe oase. Legumele fierte le tai cubuleţe. La fel procedezi şi cu carnea fiartă.

Aranjezi legumele şi carnea în vase pentru piftie. Adaugi boabele de piper şi torni zeama strecurată. Dai vasele la frigider peste noapte.

FOTO: Profimedia