Ce zici de o garnitură inedită, delicioasă şi simplu de făcut. Piureul de cartofi tradiţional poate fi înlocuit cu succes cu Colcannon sau, pe româneşte, piure irlandez cu varză. Pare ciudată combinaţia? Ei bine, trebuie să o încerci pentru a te convinge cât de savuroasă este această reţetă!

Ingrediente

  •  1 kg cartofi 
  • 100 g unt 
  • 100 ml lapte
  •  300 g varză albă
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare, după gust

Mod de preparare

1 Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert.

2 Toci varza fideluţă, o căleşti 5 minute în ulei, torni puţină apă, pui sare şi acoperi vasul cu un capac. Laşi să fiarbă până scade toată zeama.

3 Când cartofii sunt şi ei fierţi, îi scurgi, îi pasezi bine, încorporezi untul şi laptele şi potriveşti gustul de sare. Adaugi în piure varza călită şi decorezi cu multă ceapă verde tocată.

Poftă bună!

Loading...