Ai poftă de pizza, dar în acelaşi timp te declari fanul numărul 1 al clătitelor? Atunci merită să încerci această reţetă de pizza cu aluat de clătite. Este delicioasă şi simplu de preparat.

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

120 g făină
1 ou
1 praf de sare
250 ml lapte
1 lingură unt topit (lăsat puţin la răcit)
ulei, pentru prăjit

Pentru sosul de pizza

2 linguri ulei
1 ceapă, tocată
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 conservă de roşii, pasate
1 linguriţă ierburi aromate italiene
2 linguri pastă de tomate
½ linguriţă zahăr
piper, după gust
sare, după gust

Pentru topping

180 g caşcaval ras sau brânză cheddar rasă
150 g ananas, tăiat bucăţi
100 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate
100 g boabe de porumb din conservă
busuioc verde, pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, amesteci făina, sarea, oul şi jumătate din cantitatea de lapte. Baţi cu un tel, până la omogenizare. Torni restul de lapte şi continui să baţi energic cu telul. Torni aluatul într-o cană de măsurat. Încorporezi untul topit şi amesteci, apoi dai aluatul de clătite la frigider, aproximativ 30 de minute.

Încingi o tigaie la foc mediu, pui o jumătate de lingură de ulei şi îl laşi să se încingă. Torni aluatul, astfel încât să acopere toată suprafaţa tigăii. Dai flacăra mai mică şi laşi clătita să se coacă, 1-2 minute. Întorci clătita şi o mai laşi 1 minut, ca să se rumenească şi pe partea cealaltă. Când e gata, o scoţi pe un platou şi repeţi procedura până când termini restul de aluat.

Pentru sosul de pizza, încingi o tigaie la foc mediu. O stropeşti cu 2 linguri de ulei, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi până când devin sticloase. Pui roşiile, ierburile italiene, pasta de tomate, zahărul, sarea şi piperul. Amesteci totul şi laşi sosul să fiarbă la foc mic, aproximativ 5-6 minute. Când e gata, transferi compoziţia de roşii într-un blender şi o omogenizezi, până obţii un sos fin, cu consistenţa unui piure.

La final asamblezi pizza. Întinzi câteva linguri de sos de roşii peste fiecare clătită (aşezată într-o tavă) şi nivelezi pe toată suprafaţa. Presari caşcaval ras şi adaugi toppingul, după preferinţă. Pui măsline, boabe de porumb sau bucăţi de ananas.

Dai fiecare clătită 5 minute la cuptor, până se topeşte caşcavalul. Condimentezi cu piper negru şi decorezi, dacă vrei, cu frunze de busuioc verde. Serveşti această pizza cu aluat de clătite cât e caldă.

Sursa + foto: www.wikihow.com

Pizza cu lipie şi ou

Pizza cu legume coapte şi sos de roşii

Pizza cu pui şi bacon şi sos de usturoi

Loading...