Pizza cu patru feluri de brânză
De câte ori nu ai avut poftă de o pizza cu patru feluri de brânză şi ai vrut să faci o comandă la telefon, la pizzerie? Apoi, ţi-ai amintit ba că blatul nu este pe gustul tău, ba că pizzerul uită să pună câte un ingredient, ba în loc de patru sunt doar două feluri de brânză. N-ar fi mai bine să încerci chiar tu să faci o delicioasă pizza cu patru feluri de brânză?
Pizza cu patru feluri de brânză - Ingrediente (1 pizza)
Pentru blat 150 ml apă ½ linguriţă zahăr 1 linguriţă drojdie uscată 250 g făină 3 linguri ulei ½ linguriţă sare
suc de roşii
1 lingură ulei de măsline extravirgin
oregano
busuioc
piper
80 g mozzarella
80 g ricotta
80 g caşcaval
80 g parmezan
piper
oregano
Pizza cu patru feluri de brânză - Mod de preparare
Faci un aluat din apă, drojdie, zahăr, sare, făină şi ulei. Frămânţi bine coca, apoi o laşi la dospit 30 de minute. Păstrezi un pic de cocă şi faci un rulou lung şi subţire pentru a separa blatul de pizza în patru.
Din coca rămasă întinzi o foaie subţire de circa 5 mm, cu diametrul de aproximativ 30 cm. Tapetezi o tavă rotundă şi aşezi blatul. Îl separi în patru cu ruloul de cocă.
Pentru sosul de roşii, amesteci sucul cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, piper, oregano şi busuioc. Împarţi sosul uniform pe blat şi presari brânzeturile. Condimentezi, presari oregano, piper şi introduci la cuptor circa 20 de minute.