Plină cu flori de conopidă crocante, sos Buffali şi brânză, această alternativă sănătoasă la pizza va fi pe placul oricui! Utilizaţi blat congelat pre-făcute din conopidă pentru asamblare uşoară.

Pizza din conopidă cu sos Buffalo

 

Ingrediente

 
  • spray antiaderent pentru gătit
  • 60 g făină
  • ½ linguriţă de paprika
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • ¼ linguriţă piper negru
  • 1 linguriţă sare
  • 120 ml lapte 
  • ½ conopidă cu cap mediu
  • 60 ml sos Buffalo
  • 2 linguri ulei de cocos topit
  • 1 lingură miere
  • 2 blaturi de pizza de conopida congelata
  • 60 g dressding de brânză albastră 
  • 50 g mozzarella
  • 1 ţelina tulpină, feliată subţire
  • 2 linguri de brânză albastră, sfărâmată (opţional)
  • 55 g de ţelină 

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 230° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie pergament şi ungeţi cu spray antiaderent.
Într-un castron mediu, amestecaţi împreună făina, paprika, praful de usturoi, piperul, sarea şi laptele până se formează un aluat.
Spargeti conopida în florete de aproximativ 3 cm lăţime.
Adăugaţi floretele de conopidă în aluat şi amestecaţi să se acopere uniform. Aranjaţi conopida cu aluat pe tava de copt pregătită.
Coaceţi conopida timp de 20 de minute, întorcând-o la jumătatea timpului.
 
Între timp, într-un bol mic, amestecaţi împreună sosul Buffalo, uleiul de cocos şi mierea.
Ungeţi amestecul acesta peste conopidă şi coaceţi încă 20 de minute, până când sunt crocante. Puneţi deoparte sosul rămas.
Se coc blaturile de pizza de conopidă timp de 10 minute.
Aşezaţi blaturile pe o tavă căptuşită cu hârtie şi ungeţi cu sosul albastru. Împărţiţi conopida gătită între blaturi. Presăraţi brânza mozzarella deasupra. Ungeţi cu sosul Buffalo rămas. Adăugaţi şi ţelina feliată.
Coaceţi pizza pentru 10 minute, până se topeşte brânza.
Ornaţi pizzele cu brânză albastră şi frunze de ţelină, apoi feliaţi şi serviţi calde. Poftă bună!
 
 
Loading...