A venit toamna cu roadele ei din care poţi prepara nenumărate delicii culinare. Azi îţi prezentăm 3 reţete de toamnă pe toate gusturile, de la cei mici la cei mari, toţi le vor adora!

3 reţete de toamnă pe toate gusturile

 

Supă cremă de dovleci plăcintari

Ingrediente

 
  • 2 linguriţe unt
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 75 g ceapă, tocată
  • 1 cartof decojit şi tăiat cubuleţe
  • 1 ţelină tulpină, tocată
  • 1 morcov, feliat
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 905 g dovleac plăcintar, decojit, curăţat de seminţe şi cubulat
  • 1,5 L zeamă de supă de legume 
  • 480 ml de apă
  • 1 frunză de dafin
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt
 
 

Rulouri de vinete cu parmezan

Ingrediente

 
  • o vânătă mare, tăiată la capete
  • 2 linguriţe de sare de mare (sau după gust)
  • 120 grame de făină
  • 3 ouă bătute bine
  • 125 grame de firimituri de pâine, uscate
  • ulei vegetal pentru prăjit (cât cere vânăta)
  • 500 grame de brânză ricotta
  • 45 grame de parmezan
  • o lingură de usturoi zdrobit
  • sare după gust
  • piper după gust
 
 

Mâncare de gutui cu ceapă şi soia

Ingrediente

 
  • 2-3 gutui mari, parfumate
  • 4-5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina alba
  • o jumatate de pachet cuburi soia
  • 2-3 cepe albe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 jumatate lingurita chilli
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 praf de oregano
  • 2 boabe de ienibahar
 
Loading...