Ce ar trebui să mănânci mai mult în această toamnă? Evident, este vorba de supa de dovlecei Butternut (făcută acasă, desigur). Această reţetă de sezon este uşor de făcut!

Supă cremă de dovleci plăcintari

 

Ingrediente

 
  • 2 linguriţe unt
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 75 g ceapă, tocată
  • 1 cartof decojit şi tăiat cubuleţe
  • 1 ţelină tulpină, tocată
  • 1 morcov, feliat
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 905 g dovleac plăcintar, decojit, curăţat de seminţe şi cubulat
  • 1,5 L zeamă de supă de legume 
  • 480 ml de apă
  • 1 frunză de dafin
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt

Mod de preparare

 
Topiţi untul într-un vas mare la foc mediu, apoi adăugaţi usturoiul şi ceapa şi lăsaţi-l timp de 1-2 minute, până când ceapa este translucidă.
Adăugaţi cartoful, ţelina, morcovul, sarea şi piperul. Fierbeţi 3 minute.
Se adaugă dovleceii, supa de legume, apa, frunza de dafin şi cimbru şi se amestecă. Aduceţi la fiert.
Acoperiţi şi reduceţi flacăra la minim. Se fierbe timp de 25-30 de minute.
Scoateţi tulpinile de cimbru şi frunza de dafin.
Folosiţi un blender pentru a amesteca supa până la netezire.
Se lasă la răcit 2 minute, apoi se serveşte. Poftă bună!
 
 
Loading...