Gustoase şi săţioase, aceste plăcinte umplute cu varză sunt nemaipomenite pentru o gustare sau chiar o masă principală. Dacă le prepari o dată, te vei îndrăgosti de ele!
 
Ingrediente
Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 300 ml apă
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură ulei
  • ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
  • 1 kg varză
  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Dizolvi drojdia în apa călduţă, apoi adaugi uleiul, făina şi praful de sare. Frămânţi aluatul până devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini şi îl laşi la dospit o oră.
 
Speli varza, îndepărtezi primele 2-3 foi, o toci fin şi presari puţină sare. Căleşti ceapa tocată în ulei, 3-4 minute, adaugi varza şi o laşi pe foc 15-20 de minute. Pui şi roşiile date prin răzătoare, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi fierbi până scade toată zeama. Laşi la răcorit. 3 Împarţi aluatul în 8-10 bile egale şi, pe masa presărată cu făină, întinzi foi. Umpli fiecare foaie cu varză călită, aduni marginile spre centru şi presezi din nou cu sucitorul, astfel încât să sigilezi plăcinţelele.
 
Le prăjeşti în baie de ulei până se rumenesc.
 
FOTO: Shuitterstock
 

 

 

Loading...