Îi mulţumim Iulianei Luko din Jud. Timiş pentru reţeta ei, plăcintă cu carne tocată şi legume. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

400 gr făină
o linguriţă boia dulce
un praf de copt
100 ml ulei
250 ml apă călduţă
o linguriţă sare
un ou pentru uns

Umplutură :

2 cepe
un ardei gras roşu
2 căţei usturoi
3 ouă fierte
200 grame roşii curăţate
100 grame ciuperci
300 grame tocată de porc
50 ml ulei
frunze de patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Se cerne făina cel puţin de două ori, se adaugă praful de copt, sarea, boiaua, se face o gropiţă, se pune uleiul şi apa călduţă. Se frământă bine şi se dă la o parte până se prepară umplutura.

Umplutura: se pune la călit ceapa tocată cu puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă se adaugă cubuleţele de ardei şi usturoiul tocat.

Se amestecă de 2-3 ori, se pune peste carnea tocată şi cubuleţele de roşii se lasă până scade zeama, se potriveşte gustul adăugând sare şi piper. Se ia de pe foc se lasă la răcit, după care se adaugă rondelele de ouă fierte. Se da la o parte pentru 5-10 minute.

Din aluatul de placinta frământat se întind 2 foi pentru o tavă rotundă. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se pune prima foaie de placinta peste care se pune umplutura răcită. Se acoperă plăcintă cu carne tocată şi legume cu a 2-a foaie. Se pliază marginile astfel împiedicând să curgă umplutura. Se înţeapă plăcintă cu carne tocată şi legume cu furculiţa, se unge cu oul bătut şi se pune tava în cuptorul încălzit la 200 grade pentru 30 minute.

Placinta picanta cu carne de vita si legume

Placinta englezeasca cu carne

Placinta din carne de curcan

Placinta cu carne tocata si legume 2

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.

Loading...