Ceva mai uşoară şi mai răcoritoare decât varianta cu brânză de vaci, plăcinta cu iaurt şi stafide este o reţetă care te va face să te lingi pe degete. Combinaţia de iaurt şi stafide îi oferă desertului un gust savuros şi o aromă deosebită. O vei prepara iar şi iar! Reţetă oferită de Elena Ghiţă din Bucureşti.

Ingrediente pentru Plăcintă cu iaurt şi stafide

  • 900 g iaurt 10% gras
  • 500 g foi plăcintă
  • 200 g zahăr
  • 150 g stafide
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 80 g unt
  • 70 ml ulei
  • 30 g griş
  • 8 ouă
  • 1 praf de sare

Mod de preparare Plăcintă cu iaurt şi stafide

1 Pentru crema de iaurt, amesteci, într-un vas, ouăle, zahărul, esenţa şi sarea. Omogenizezi, apoi încorporezi iaurtul şi grişul.

2 Separat, combini uleiul cu untul topit şi răcit.

3 Tai foile cât tava, le numeri şi le împarţi în trei. Ungi tava cu amestecul de ulei şi unt, apoi ungi fiecare foaie în parte cu acelaşi amestec. Aşezi o parte dintre ele în tavă, pui jumătate din cantitatea de stafide, jumătate din crema de iaurt, iar foi, restul de stafide, cremă şi ultimul strat de foi peste care torni crema rămasă. Întinzi crema şi dai tava la cuptorul încins 45 de minute.

Poftă bună! 

Loading...