Ne place mult prazul, iar în combinaţie cu ciupercile, orice preparat este absolut delicios! Am încercat şi noi reţeta de plăcintă cu praz şi ciuperci, pe care o poţi pregăti foarte simplu. Iată cum:

Plăcintă cu praz şi ciuperci - Ingrediente

1 pachet aluat de plăcintă
ulei

Pentru umplutură
3 fire de praz tocate
2 linguri de smântână
2 linguri de unt
1 lingură ulei
150 g ciuperci tăiate
4 ouă
500 g brânză de oaie sau de capră
sare
piper

Pentru decor
1 ou, pentru uns plăcinta
1 ciupercă tăiată
rondele de praz tăiat

Plăcintă cu praz şi ciuperci - Cum se prepară

Decongelezi foile de plăcintă şi le ungi cu ulei pe fiecare în parte. Le laşi întinse pe un fund de lemn.Pentru umplutură, căleşti într-o lingură de ulei prazul tocat (păstrezi şi pentru decor) cu ciu­percile până se înmoaie. Asezonezi cu sare şi piper şi le laşi la răcit.

Dai brânza prin răzătoare şi o amesteci cu smântâna, ouăle şi untul. Torni în amestecul de brânză legumele călite.„Îmbraci“ o tavă cu hârtie de copt. Torni amestecul pe foile de plăcintă şi rulezi. Aşezi ruloul în tavă, ungi cu ou şi crestezi din loc în loc.

Dai la cuptor, încins în prealabil, şi ţii până se rumeneşte. În momentul servirii, decorezi plăcinta cu prazul păstrat şi cu o ciupercă tăiată pe lung.

Loading...