Smochinele sunt  cele mai dulci fructe cunoscute. Le poţi consuma ca atare sau poţi pregăti cu ele prăjituri care mai de care mai apetisante.

Ingrediente

Pentru foi

320 g făină

250 g unt

100 g zahăr

1 lingură lapte

1 plic praf de copt

Pentru umplutură

400 g smochine uscate, fără sâmburi

1 linguriţă scorţişoară măcinată

200 g nuci măcinate

Pentru decor

8 smochine proaspete

Pentru umplutură, hidratezi în apă smochinele o oră. Ulterior, dai smochinele prin blender şi le amesteci cu nucile măcinate şi cu scorţişoara.

Pentru foile de plăcintă, amesteci făina cernută cu praful de copt şi cu zahărul. Adaugi untul moale şi laptele. Frămânţi aluatul, apoi îl împarţi în două şi întinzi fiecare bucată cu sucitorul. O foaie o aşezi într-o tavă tapetată.

Peste ea pui compoziţia de smochine şi acoperi cu cealaltă foaie. Înţepi din loc în loc foaia de deasupra şi dai tava la cuptor 30 de minute.

După ce s-a răcit, porţionezi plăcinta şi o decorezi cu smochine proaspete.

FOTO: Profimedia

Loading...