Dacă adori brânzeturile, iar plăcinta este unul dintre preparatele tale favorite, atunci trebuie să le combini în această retetă savuroasă. Încearcă şi tu plăcinta cu urdă şi brânză! Reţetă oferită de Maria Giurgiu din Medgidia, jud. Constanţa.

Ingrediente pentru Placintă cu urdă şi brânză

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g telemea
  • 300 g urdă proaspătă  4-5 ouă
  • 400 g iaurt grecesc
  • zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat, pentru decor
  • 50 g unt
  • stafide, optional

Mod de preparare Placintă cu urdă şi brânză

1 Amesteci, într-un vas, urda şi brânza fărâmiţate cu ouăle bătute puţin cu furculiţa. Omogenizezi compoziţia, răstorni iaurtul şi, dacă vrei, poţi adăuga stafide, după gust.
2 Suprapui câte 2-3 foi de plăcintă şi le stropeşti cu unt topit. Cu o lingură, pui din loc în loc grămăjoare de umplutură, nivelezi şi acoperi cu alte 2-3 foi unse cu unt. Ultimul strat trebuie să fie de foi unse. Dai plăcinta la cuptorul încins până se rumeneşte. O serveşti ornată cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat, după gust.

Loading...