3 afecţiuni pe care le combaţi cu citrice

grepfrut jpeg

Îţi iei din citrice vitamine, minerale, antioxidanţi, dar, dacă le mănânci în stare crudă te protejează nu doar de carenţe, ci şi de bolile digestive.

Hiperaciditatea gastrică

Pe lângă faptul că este un fruct delicios, grepfrutul poate fi folosit pentru a trata multe afecţiuni, care nu necesită consultul unei medic. Pentru a preveni infectarea tăieturilor şi zgârieturilor, aplică suc de grepfrut. Acesta are proprietăţi antibiotice, prevenind apariţia infecţiilor.

Faţă de alte produse antibacteriene sucul de grepfrut nu deteriorează pielea. Totodată, mănâncă cel puţin un grapefrut pe zi pentru a reduce cantitatea de acid pe care organismul o produce. În felul acesta, arsurile de stomac nu te vor mai deranja.

Dacă suferi de diaree şi de inflamarea intestinului, apelează cu încredere la grepfrut. În ţările în curs de dezvoltare, fructul este adesea folosit pentru protejarea oamenilor de dizenterie, tifos şi alte probleme care pot rezulta din consumul de apă murdară sau de alimente stricate.

De asemenea, sucul de grepfrut înlătură oboseala. Vitaminele şi mineralele care se găsesc în acesta te pot ajuta să te energizezi după o zi lungă şi epuizantă. Amestecă suc de lămâie şi suc de grepfrut în părţi egale şi bea când ai nevoie de un impuls.

Dacă vrei să ţii la distanţă cancerul sau să reduci infecţiile respiratorii, foloseşte cojile de la grrepfrut. Bogate în vitamine, în special A şi C, substanţe hipotensive şi anticancerigene, acestea pot fi utilizate în ceaiuri, dulceţuri sau marmelade.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro