4 accesorii necesare și care în realitate ocupă puțin spațiu în bucătărie

philips ro@clickpoftabuna ro (1) jpg

Stilul minimalist, în care încercăm să încărcăm spațiul cât mai puțin posibil, este din nou în trend. Asociat cu ordinea, curățenia, dar și cu un oarecare confort psihologic, acest minimalism este de dorit în toată casa, nu doar în living pentru a fi admirat de eventualii musafiri.

Bucătăria, de exemplu, este una dintre încăperile în care petrecem cel mai mult timp. Tocmai de aceea este important să asigure confort vizual dar și de mișcare, fără ca ușurința folosirii accesoriilor să fie modificată. Vorbim aici despre accentul pe accesorii care nu ocupă foarte mult spațiu și care pot fi pur și simplu mutate când nu le folosim. Există multe idei care ne ajută chiar să economisim spațiu. Iată câteva accesorii ușor de folosit chiar și într-o bucătărie mai mică, și care nu te vor încurca deloc.

Sterilizator biberoane

Un exemplu excelent pentru proaspetele mămici este sterilizatorul pentru biberoane. Acest accesoriu este indispensabil pentru prima parte a vieții celui mic, deoarece asigură o igienă alimentară corectă printr-o curățare corectă, la temperatură ridicată. Un sterilizator biberoane trebuie ales în funcție de necesitățile fiecărui bebeluș.

Din fericire, un astfel de aparat este compact, nu ocupă mult spațiu, poate fi ușor mutat și transportat, fără a afecta funcțiile de bază. Poate fi depozitat și scos doar când este nevoie sau curățat cu ușurință prin metode clasice. Chiar dacă un astfel de accesoriu este obligatoriu, vei vedea că arată extrem de bine și s-ar putea să nu mai vrei să îl ascunzi într-un dulap, pentru că mai degrabă îți va aduce un plus la categoria aspect.

Mixer vertical

Micul și eficientul aliat din bucătărie este pentru cele mai multe gospodine chiar mixerul vertical. Ușor de întreținut și utilizat, acest aparat se potrivește perfect în momentele în care ai nevoie de mai multă precizie și rapiditate în prepararea desertului preferat. Fiecare produs are propriile beneficii și caracteristici, dar toate au proprietatea de a ocupa extrem de puțin spațiu. Ușor de depozitat și mutat în funcție de alte necesități, un astfel de mixer nu este nici o investiție prea mare, nici un instrument care să te lase baltă în bucătărie atunci când gătitul este mai intens.

Recipientele pentru depozitare

Deja popularele filmulețe de pe Tik Tok, în care o bucătărie este aranjată perfect și frigiderul este în ordine, nu mai sunt din categoria fantezistă. De fapt, cu un set obișnuit de caserole sau recipiente (fie din plastic, fie din sticlă sau alte materiale pe placul tău) și cu o minimă investiție de timp, vei reuși să faci ordine în frigider și chiar îți va mai rămâne și spațiu disponibil.

Dulapurile de bucătărie vor căpăta o cu totul altă față când vei ști exact unde sunt pastele (și vei vedea exact ce sortiment sunt), dar vei avea vizibilitate și pe raftul din spate, pentru a putea verifica dacă mai trebuie să cumperi orez. Astfel de materii prime pot fi cu ușurință transferate în recipiente în care să știi exact ce si cât ai, și care să poată fi folosite în mod controlat. Dacă ai pățit să scapi în mâncare mai mult decât trebuia dintr-un ingredient, cu siguranță te gândești serios la înlocuirea ambalajelor inițiale.

Organizator/holder condimente

Un suport de forma pe care ți-o dorești, practic, rotativ? De ce nu toate aceste caracteristici la un loc? Un spațiu special destinat condimentelor te va face să te întrebi de ce nu ai organizat totul cu răbdare încă de când ai început să gătești.

Fiecare condiment pe care îl ai va avea un recipient al lui, etichetat. Astfel, vei ști în fiecare secundă pe ce anume pui mâna, nu vei risca să le amesteci, vei avea control asupra cantității pe care o folosești și, mai ales, vei găsi respectivul condiment.

În funcție de spațiul rămas în bucătărie, nu ezita să folosești în avantajul tău rafturile sau dulapurile suspendate, pentru o bună gestionare a tuturor accesoriilor de bucătărie. Alege pentru interiorul dulapurilor suporturi (de exemplu, pentru capace, un suport chiar face minuni pentru că ele sunt depozitate vertical). Nu aglomera inutil spațiul din bucătărie, ci lasă totul să respire. În același timp, dacă simți că ai un mic loc pe care l-ai putea transforma în spațiu de depozitare, nu ezita să modifici acea zonă într-un loc de mare utilitate.

Tu petreci cel mai mult timp în bucătărie și cunoști exact care îți sunt nevoile. Modifică spațiul exact așa cum îți dorești, pentru a forma combinația perfectă între util și plăcut.

Sursa Foto: Shutterstock